ESS BLOG

Welcom to ESS club

Welcome to ESS club!

ALTのパトリック先生(アメリカ出身)が待っています!!
英語に興味がある人、ネイティブと話したい人ぜひ見に来てください。

活動日:毎週水曜日 3:45~
   場所 :特別棟2F 視聴覚室
   2019年度の主な活動
    スピーチコンテスト、絵本コンテスト参加
    天満小学校を訪問し、英語授業にボランティア参加
    ニュース番組を制作
    文化祭ではアニメのアフレコに挑戦 etc.

部活動紹介のmovieを見てね☟

【ESS】ハロウィーンのランタンを作りました

Happy Halloween
ESS部ではハロウィーンのJack-O'-Lanternを作りました。

まず、かぼちゃの上部をふたになるようくり抜きます。
中の種をスプーンで取り除き、顔の表情を決めてから、目や口をナイフでくり抜きました。

中にろうそくを入れてできあがり。

昇降口に展示して、全校生に楽しんでもらいました。

Visiting Tenma Shougakkou

Hello! My name is Patrick. I am the ALT at Higashi Harima High School. I'm from America. Yesterday, two ESS members and I visited Tenma Shougakkou (Elementary School), as guest teachers in a 5th-grader class! The visit was organized between our school, the principal at Tenma, and Amanda, their ALT from America. Of course, the lesson started with a self-introduction, where Tenma students were challenged to guess what kind of food, TV programs, and sports we like (in English, of course!).

After that, the topic/grammar point of the day was "what do you like?" from animals to sports, TV programs and food. The 5th-graders were given fake passports, while the teachers, ESS students, and I acted as immigration officers from different countries. Only, instead of asking the kids if they had anything to declare to customs, we were asking them what things they like! After answering, they got a stamp.

The kids at Tenma were incredibly energetic, and so excited to speak English. Any time Amanda-sensei asked for a volunteer, so many hands shot up that we didn't have enough time to get through them all. They were extremely interested in what America was like, in what Higahari was like, and you could see the admiration in their eyes as they looked upon such mature and put-together high school students, perhaps imagining themselves in the same uniform one day. As they say in Japanese, gabatte!